Detox od cukru

XXI wiek śmiało można nazwać wiekiem ery cukrowej. Kiedyś cukier był na wagę złota, a dzisiaj syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy, którym zaczęto masowo zastępować cukier z buraków, jest dodawany do niemal wszystkich produktów spożywczych. Dodawany jest nawet do hamburgerów, sałatek, keczupów, pizzy czy nawet chleba. Ogromne ilości cukru wypijamy też w kolorowych słodkich napojach. Podczas kiedy na początku XX wieku średnie spożycie cukru w Europie wynosiło 5 kg rocznie na osobę, dzisiaj Statystyczny Polak zjada około 42 kg rocznie, a średnia ta w Europie wynosi 39 kg. Nasz organizm przywykł do cukru i coraz bardziej go potrzebuje. Najnowsze badania dotyczące cukru wskazują, że uzależnia on nas 8 razy bardziej niż kokaina. W połączeniu z tłuszczem powoduje wzrost złego cholesterolu, kradnie z organizmu magnez, potas i wapń oraz mikroelementy i witaminy. Żołądek nie może strawić cukru i natychmiast traktuje go jako toksynę.

czytaj całość »
Sok z młodego jęczmienia

Coraz większa popularnością cieszą się produkty naturalne, które kiedyś przecież traktowane były jako normalne, codzienne jedzenie. Dzisiaj jabłko zerwane prosto z drzewa ma wartość dwa razy większą niż to kupione w supermarkecie. Kiedyś, przed wojną sok z trawy jęczmiennej podawany był dzieciom dla zwiększenia odporności na choroby. Dzisiaj po prostu jest w modzie. Na szczęście tak zdrowa moda, niech trwa!
Dlaczego sok z młodego jęczmienia?
Wyciąg z młodego jęczmienia stosowany jest przede wszystkim do odżywiania zmęczonego chemicznymi toksynami organizmu, ale także do oczyszczania z toksyn. Dzięki zawartości ogromnej ilości działających wzajemnie mikroelementów, witamin i enzymów, wspomaga nasze ciało do samoregeneracji i zdrowienia. Bez enzymów dochodzi do zaburzenia wszystkich funkcji życiowych – trawienia, oddychania, poruszania się, pogarsza się też znacznie praca mózgu.

czytaj całość »
Chlorella i oczyszczanie

Każdy z nas wie, że codzienne jedzenie tego, co kupujemy w sklepach równa się zjadaniu wielkiej ilości substancji chemicznych, niekoniecznie zdrowych dla nas i potrzebnych. Ale one tam są. Cóż zrobić? Nie jeść? Nie pić? Można oczywiście wybierać produkty ekologiczne, jednak co z powietrzem? I wodą? Nie wszystko co zjadamy jest usuwane z naszego organizmu. Zostają tam metale ciężkie, toksyny polekowe, złogi po niestrawionych resztkach, np. mięsa, barwniki i inne substancje chemiczne. Jak się tego pozbyć? Oczyszczanie organizmu nie jest proste. Ale z pomocą przychodzi nam mała roślina: Chlorella Pyrenoidosa. Jeszcze do niedawna, ta mała jednokomórkowa alga ukrywała się przed europejską sceną medycyny naturalnej. Chociaż znana i hodowana w Azji od 5 tysięcy lat, dopiero dzisiaj zauważono jej wspaniałe właściwości. W czasach, kiedy trujemy się świadomie konserwantami i toksynami, a nasze organizmy, dzięki cukrowi zasiedlają grzyby i bakterie, to właśnie chlorella odegra jedna z ważniejszych ról.

czytaj całość »
Regeneracja DNA

W świecie roślin dzieją się niezwykłe rzeczy, które odkrywamy, robiąc bezustanne badania i próbując zrozumieć naturę. Najnowsze badania naukowców dowiodły, że w soku z niektórych gatunków traw rosnących w bardzo wysokich górach występuje cząsteczka P4D1. Co to jest za cząsteczka i dlaczego jest tak ważna dla organizmu? Wraz z narastającym zanieczyszczeniem chemicznym środowiska życia ludzi i zwierząt, zaczynają rozwijać się choroby degeneracyjne.

Zmiany dotykają całego organizmu, wpływając szczególnie na budowę DNA czyli materiału genetycznego ludzi. Mutacje na tym poziomie powodują, że potomstwo gatunku ludzkiego rodzi się coraz bardziej chore i osłabione. Zatracamy naturalne właściwości samoleczenia i jesteśmy coraz bardziej zdani na chemiczne „lekarstwa” podawane nam przez lekarzy i firmy farmaceutyczne. Ostatecznie prowadzi to bezpośrednio do kolejnych mutacji w obrębie komórkowym, a tym samym sekwencji DNA, powodując coraz to nowsze uszkodzenia.

czytaj całość »
Kuracja oczyszczająca

Kuracja oczyszczająca na wiosnę – przepis dla początkujących.
Do kuracji polecamy stosować rośliny posiadając certyfikaty na obecność pleśni, mykotoksyn grzybów, oraz najwyższej jakości tłoczone i suszone soki.

KURACJA

Kiedy chlorella zacznie współdziałać z sokiem z młodego jęczmienia powodując odżywienie lekko oczyszczonego organizmu, można rozpocząć terapię oczyszczającą głęboko.
Oto sprawdzony przepis ustalony przez lekarzy:
Dla tych którzy zaczynają spożywać zieloną żywność i chcą uniknąć gwałtownych reakcji organizmu przy detoksykacji:
3-4 dawki młodego jęczmienia plus 40-50 drażetek chlorelli przez czas:
Pierwszy tydzień: stopniowe, powolne zwiększanie dawki (od 5 do 20 chlorelli i 3 szklanki soku z jęczmienia)
Drugi tydzień: oczyszczanie, czyli 3-4 szklanki młodego jęczmienia plus 40-50 tabletek chlorelli
Trzeci tydzień: powyższa kuracja oczyszczająca, pół dawki
Czwarty tydzień: standardowe dawkowanie


Po tej kuracji większość toksyn, złogów i metali ciężkich które przyjmujemy wraz z jedzeniem, kosmetykami i chemią gospodarczą ulegną usunięciu z organizmu. Wyraźnie poprawi się cyrkulacja krwi, zmniejszymy wagę ciała, zwiększymy energię.
POWODZENIA!

Zielone pożywienie dla dzieci

Kiedy natura pomaga dzieciom?
Wszyscy wiemy, że nasze dzieci od urodzenia powinny być karmione naturalnymi pokarmami. Najpierw (czyste od chemii) mleko matki, a później warzywa i owoce bez pestycydów i trujących związków chemicznych. Wiemy też, że trudno dzisiaj zdobyć takie produkty. Mamy jednak rozwiązanie, wygodne i szczególnie bezpieczne dla naszych dzieci.
Ten zielony sok, o którym mowa jest bogaty w enzymy, aminokwasy i naturalne witaminy. To sok z młodej trawy jęczmiennej.

UWAGA: dzieciom nie należy podawać suszonej i zmielonej trawy jęczmiennej, którą można dostać niemal w każdym sklepie, a także w aptekach. Suszona i zmielona trawa jest szkodliwa dla dziecięcych jelit.

czytaj całość »
Nawyki żywieniowe

Aby stopniowo zacząć zmieniać swoją sylwetkę, odzyskać dobre samopoczucie i poprawić naszą kondycję wystarczy delikatna zmiana nawyków żywieniowych. Nawyki żywieniowe nabieramy już w dzieciństwie, kiedy to od babci słyszymy: „no, zjedz jeszcze troszkę mięska, to samo zdrowie” albo „popij tą kanapkę, szybciej zjesz”. Widzimy również jak nasi rodzice jedzą obiad oglądając telewizję, zamiast wspólnie cieszyć się posiłkiem. Kiedy okazuje się, że nie wszystkie nawyki żywieniowe są zdrowe, zaczynamy szukać rozwiązań. To już pierwszy dobry krok do zmiany. Najczęściej wystarczy niewielka zmiana diety, żeby poczuć się naprawdę dobrze. Zdrowa dieta, to zbilansowana i zróżnicowana dieta, która jest bogata w produkty z różnych grup żywieniowych, skomponowanych ze sobą w najlepszych proporcjach. Zmiana nawyków żywieniowych może być całkiem łatwa. Czasami wystarczy dodać do naszego jadłospisu kilka prostych produktów.

czytaj całość »
do góry
Sklep internetowy Shoper.pl