Żywa woda

W sprzedaży dostępne są różnego rodzaju uzdatniacze wody, takie jak filtry kuchenne (nakręcane na wylewkę, które zatrzymują jedynie większe zabrudzenia pozostawiając szkodliwe substancje w wodzie, filtry centralne. Niestety, centralne filtry mechaniczne nie usuwają rozpuszczonego w wodzie żelaza oraz związków wapnia i magnezu. Popularne są też filtry z węglem aktywnym, które redukują zawartość chloru w wodzie, ale wszystkie inne związki zawarte w wodzie węgiel aktywny zatrzymuje w minimalnym stopniu albo przepuszcza je całkowicie. Do oczyszczania wody stosujemy też magnetyzery i filtry chemiczne, jednak magnetyzery nie filtrują wody, lecz zupełnie odwrotnie – sprawiają, że ,,brud”, który wcześniej zatrzymywał się na rurach, teraz w niej pozostaje. Natomiast filtry chemiczne (inaczej wymieniacze jonowe lub dejonizatory) są jedynymi stosowanymi w filtracji wody urządzeniami, które chemicznie usuwają z wody pewne pierwiastki (inspiracja: hydropure) Pozostaje jeszcze kwestia filtrów ozonowych, nanofiltracji i głębokiego oczyszczania wody, przy zwróceniu uwagi na aktywne w niej wartościowe związki mineralne. Inną sprawą stało się popularne dzisiaj oczyszczanie wody na poziomie wibracyjnym.

Czy istnieje obiektywnie dobry system uzyskiwania dobrej wody, dzięki której nasze komórki zaczną żyć pełnią życia?

Dobrym rozwiązaniem wydaje się być System filtracji wody, którego osobiście używamy do codziennego spożywania.
Nanofiltracja jest obecnie najbardziej rozwiniętą technologią filtracyjną wody ze względu na jej zalety w postaci głębokiego oczyszczenia wody z jednoczesnym pozostawieniem w niej wartościowych związków mineralnych (nie wyjaławia jej) – oraz redukcją twardości wody. Membrana nanofiltracyjna usuwa jony dwuwartościowe oraz wszelkie mikrozanieczyszczenia i związki nieorganiczne, a także pestycydy, metale ciężkie oraz bakterie i wirusy. Redukuje także znacząco uciążliwy węglan wapnia, który powoduje odkładanie się kamienia w czajniku (redukcja do 70% wartości TDS wody).

Skuteczność oczyszczania w nanofiltracji:
– Metale ciężkie: 95%,
– Fluorki: 98%,
– Bakterie, wirusy i pestycydy: 99,9%,
– Azotany i siarczki: 40%,
– Bromodichlorometan: 99,9%,
– Chloroform: 99%,
– Chlor: 99,7%,
– Chloraminy: 99,7%,
– Chlorek winylu: 99%,
– Twardość wody (TDS): 70%.

Dodatkowe zalety

Dodatkowymi zaletami Żywej Wody jest ich przepuszczanie przez kryształy i minerały oraz wibracyjne energetyzowanie. Cały wszechświat składa się z niewidzialnych  energii. Energia towarzyszy nam przez całe życie, od narodzin aż po śmierć. Wszystkie istoty  żywe wytwarzają własne pole otaczając się energią. Pole elektromagnetyczne jest niezbędne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju wszystkiego co żyje. Są różne formy naturalnych fal elektromagnetycznych, które znajdują się w atmosferze  i pochodzą z ziemi, słońca i księżyca

Badania

Badania naukowców amerykańskich, japońskich, a także wielu europejskich wykazały, że o przydatności wody do spożycia nie decydują tylko jej parametry chemiczne i mikrobiologiczne. Udowodnili, że po tradycyjnym oczyszczeniu nadal zawiera sygnały, które zależnie od długości fali mogą być szkodliwe dla człowieka. Johann Grander odkrył, że drgania wysokiej częstotliwości wytwarzane przez generator magnetyczny dają w sposób trwały przenosić się na wodę. Potwierdził tym samym, co udowodniło wielu naukowców, że woda ma pamięć, czyli zdolność gromadzenia, przechowywania i przekazywania informacji.

Przekazy historyczne i legendy głoszą, że dawno temu ludzie poszukiwali źródła żywej wody, która ciężko chorych stawiała na nogi. Jest w tych historiach i legendach jakaś silna moc i wiara, że taka woda naprawdę istniała i nadal istnieje. Zdarza się często, że odkrycia te potwierdza nauka, dopiero po tym jak praktyczne zastosowania w różnych dziedzinach życia potwierdzają ich niekwestionowaną użyteczność.

Jak zdobyć źródło żywej wody do naszego domu? Zapraszamy do kontaktu.

do góry
Sklep internetowy Shoper.pl